Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 20:43 - Извънредно положение в Италия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 603 Коментари: 0 Гласове:
0



Италианското правителство обяви извънредно хуманитарно положение заради хилядите туниски незаконни имигранти, които пристигат в крайбрежните зони на страната. Процедурата ще ускори приемането на мерки за борба с незаконната имиграция. Министерският съвет обяви извънредна хуманитарна ситуация заради притока на многобройни северноафрикански имигранти в южните й територии.

Решението ще позволи Гражданската защита незабавно да вземе необходимите мерки, за да постави потока под контрол и да окаже съдействие на гражданите, бягащи от страните от Северна Африка, се посочва в кратко комюнике. Гражданската защита създаде кризисно ядро, което специално ще се занимава с проблема. Близо 3000 нелегални имигранти, главно тунисци, са достигнали от сряда до сега до италианските брегове.

Италия вчера се обърна за помощ към Европейския съюз и предупреди за риска от хуманитарна криза. Вътрешният министър Роберто Марони и външният - Франко Фратини, настояха в общо комюнике Съветът на министрите на правосъдието и вътрешните работи спешно да бъде свикан за среща на политическо равнище. Италия отправя молба край бреговете на Тунис незабавно да бъде разположена мисия на европейската агенция за контрол на границите ФРОНТЕКС, която да патрулира района и да прехваща нелегалните, за да контролира мигрантския поток, посочиха министрите.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211858
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833