Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 08:27 - Готово е универсалното зарядно за телефони
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
1



Производителите вече са готови с универсалното зарядно устройство за мобилни телефони. Вчера зам.-председателят на Европейската комисия Антонио Таяни получи съвместимо зарядно устройство. Връчи му го Бриджит Косгрейв, генерален директор на DigitalEurope - най-голямото сдружение на европейските производители в областта на цифровите технологии, съобщи ЕК.

Универсално зарядно устройство за всички марки мобилни телефони - това е простата идея, за чието осъществяване Комисията настояваше от много години. Вече е факт и нейната конкретна реализация.

„Това е наистина добра новина за европейските потребители. Сега очакваме появата по щандовете на новото зарядно устройство и на съвместимите мобилни телефони“, заяви Антонио Таяни, който отговаря за промишлеността и предприемачеството. С помощта на Комисията производителите съумяха сравнително бързо да предоставят на европейските потребители тази полезна възможност.

ЕС достигна до решението за универсално зарядно устройство чрез прагматичен и полезен за всички подход, без да е необходимо да се прибягва до нова нормативна уредба. Публикуването на стандартите през м. декември 2010 г. означава, че сега вече производителите на мобилни телефони могат да предприемат необходимите промени във връзка с проектирането и изпитването на зарядните устройства, така че да гарантират безопасността и оперативната съвместимост на телефоните.

Съвместимите телефони, поддържащи обмен на данни, от различни търговски марки могат да работят с едно и също зарядно устройство. Четиринадесет производителя се договориха да пуснат на европейския пазар новите универсални зарядни устройства за мобилни телефони в рамките на 2011 г. Дружествата, подписали меморандума, са Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments и Atmel.


technews.bg



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181049
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833