Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2011 18:19 - 10 000 души изграждат АЕЦ "Белене"
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
1



Близо 10 000 души ще бъдат ангажирани по строителството на площадката на АЕЦ "Белене" в пиковите моменти. Това стана ясно на семинар по организацията на строителните дейности, който се проведе в Информационния център на АЕЦ "Белене".
Вицепрезидентът на "Атомстройекспорт" и началник на Управлението по строителството на АЕЦ "Белене" в България Генадий Тепкян изтъкна приоритетното значение на руско-българското сътрудничество за развитието на атомната енергетика.

Площадката на централата е подготвена, налице е цялата нужна инфраструктура, в момента се провеждат подготвителните работи за започване на строителството. Според оценките на независими международни експерти площадката има висока степен на готовност, с каквато към днешна дата не разполага нито един подобен проект в света. В руския проект за строителството са заложени уникални технически решения: отчита се високата сеизмичност на района, съчетани са технологии за активна и пасивна безопасност.

Реакторното отделение може да издържи удар на 400-тонен пътнически самолет от калибъра на Боинг 747. Експертизата на проекта е осъществена от специализираната немска компания Wolfel, която дава на проекта положителна оценка.

БГНЕС



Тагове:   АЕЦ Белене,   10,   работят,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210440
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833