Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 22:01 - Как радикалният ислям се добра до Европа
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1536 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.02.2011 22:01


Ислямистки терористи от Ливан проникват в Европа през Турция, Гърция и България. От ноември 2010 г. досега около 20 екстремисти са успели да избягат от лагер в Ливан и са намерили път към ЕС, заявил полковникът от ливанската армия Махмуд Иса пред френски журналисти.

Сайтът "Интернешънъл енълист нетуърк" (analyst-network.com) публикува статия на тази тема, озаглавена "Подривната дейност на радикалния ислям в Гърция", в която няколко пъти се споменава и България.

В класифицирани документи на радикални групировки в Ливан е било отбелязано, че лицата Имад Карум, Юсеф Кайед и Ахмад Сидауи са успели да напуснат лагера и през Сирия и Турция са влезли в Гърция и България с помощта на мрежите за прехвърляне на нелегални имигранти, ръководени от турци.

Успели да си купят фалшиви документи за самоличност и били заловени най-накрая при съвместна операция на българските и гръцките власти.

Случаят, според много достоверни източници, е бил наблюдаван отблизо от британското и френското разузнаване, защото тези две държави били крайната дестинация на ливанската група.

Но Махмуд Иса заявява, че има още такива случаи, които се изплъзват до момента на властите. В статията Гърция е спомената като регион, от който потенциалните терористи тръгват по пътя си към други страни от ЕС.


Още по темата във Vesti.bg


Тагове:   европа,   ислям,   радикален,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6207931
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833