Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 20:19 - Силиконът причинява рак
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравните власти в САЩ изследват евентуалната връзка между силиконовите импланти в женските гърди и изключително рядък вид рак, с което за пореден път безопасността на уголемяващите бюста импланти бе поставена под въпрос, съобщи БГНЕС.

Въпросният вид рак, известен още като анапластична клетъчна лимфома, уврежда лимфните възли и кожата и с просто око може да бъде забелязано като обикновен белег, който с времето расте около импланта. Властите в Щатите вече помолиха американските лекари да докладват за всички случаи на рак, за да могат здравните служби да реагират по-бързо и адекватно на евентуалните случаи, в които животът на жените е застрашен. До момента по света са били регистрирани едва 60 случая на болестта, въпреки че по планета импланти в гърдите имат близо 10 млн. представителки на нежния пол.

Здравните власти в момента проучват научната литература за този вид рак, публикувана от 1997 насам. Според тях при повечето случаи пациентите търсят личните си лекари, едва след като почувстват болка, бучки и подуване на гърдите, както и при други проблеми, свързани със силиконовите им импланти. Тъй като болестта се среща твърде рядко, учените смятат, че проблемът навярно никога няма да бъде разрешен напълно. "Необходимо е проучване, което да съдържа информация за стотици хиляди жени, събрана в продължение на десетилетия. Дори и тогава не е ясно дали ще бъде намерена пряката връзка между имплантите и този рядък вид рак", посочиха американските здравни власти.

БГНЕС




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208571
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833