Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2011 21:17 - Терористи нападнаха Русия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0



Най-малко 35 души са загинали, а 130 са били ранени при експлозия на московското летище "Домодедово", според официални данни, цитирани от ИТАР-ТАСС. Засега броят и на жертвите, и на пострадалите не е окончателен, като е възможно те да продължат да нарастват.

Полет S7 924 от Бургас се е приземил на летище "Домодедово" в 16.25 ч. московско време, броени минути преди смъртоносната експлозия.

Мощността на бомбата е била между 7 и 10 кг тротилов еквивалент и е била пълна с метални елементи - парчета от болтове, гайки и топчета от лагери, за което говори големият брой пострадали и характерът на нараняванията им.

Експлозията е избухнала в 16.32 ч. московско време. По предварителна информация атентатът е дело на терорист-камикадзе, който се е взривил сред тълпата посрещачи. Наблизо имало малко кафене. Взривът е избухнал извън зоната за контрол на изхода от зелената митническа зона, където няма детектори за метал.

По неофициална информация руските власти са имали данни за подготвян атентат на едно от московските летища. Президентът Дмитрий Медведев, който свика извънредно съвещание, не потвърди това. Той разпореди всички летища в страната, както и други по-големи транспортни възли да преминат на специален режим на работа.
В специално изявление той се зарече лицата, които стоят зад самоубийствения атентат, да бъдат открити и наказани. Най-важното сега е да се окаже помощ и подкрепа на пострадалите, каза още президентът.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6209871
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833