Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2011 17:34 - Излезнаха на яве кирливите ризи на правителството
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
0



Скандални записи на два разговора на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с министъра на финансите Симеон Дянков и един със заместника му Владислав Горанов бяха публикувани днес. Разговорите са записани на аудиофайлове, съобщи на пресконференция в БТА главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова, която ги е изпратила на главния прокурор.

Тя уточни, че аудиофайловете са били получени на флаш памет, адресирани до зам.-главния редактор Явор Дачков. Разговорите са били проведени през май миналата година, по време на публичния скандал, когато вътрешният министър Цветан Цветанов обвини Танов, че не се справя с контрабандата. Според Патрашкова тези записи "повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда".

Тя обобщи какво се съдържа в разговорите. "Ваньо Танов е подложен на доста сериозен натиск от страна на МВР и лично на Цветан Цветанов. От своя страна Танов притиска няколко фирми, които според МВР не бива да бъдат притискани. Нещо повече, Цветан Цветанов заблуждава премиера и дори го лъже. Финансовият министър Симеон Дянков е загубил доверието на премиера и това се е случило още през май миналата година. Това е констатация, която се прави от заместника на Дянков Владислав Горанов", разказа журналистката, цитирана от БГНЕС.

"Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов - бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от "А" до "Я" с истинските им имена", казва митническият шеф в разговора си с Дянков, който беше излъчен по време на пресконференцията.

"Всичко е толкоз популистко, толкоз тъпо", казва още Танов за Цветанов във втори запис. В разговорите шефът на митниците използва и следните изрази по адрес на вътрешния министър: "И как да се бориш, когато насреща си имаш човек, който... нямам думи", "Отврат са, повръща ми се, слушат ме, но не ми дреме на жилетката, защото не се говори с аргументи, а се говори с измислени...", "И всички приказваха едно преди това, сега се измятат и въобще к"во да...".


Още от статията в Dir.bg



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181026
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833