Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 22:25 - САЩ взели на прицел ЕС заради ГМО
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 497 Коментари: 1 Гласове:
0



Американското посолство в Париж е посъветвало Вашингтон да започне търговска война срещу всяка държава членка на ЕС, която се е обявила против генетично модифицираните култури, показва нов документ, публикуван от сайта Уикилийкс и цитиран от британския в. "Гардиън".

В отговор на решение на Франция да забрани генномодифицираната царевица Монсанто в края на 2007 г. американският посланик Крейг Стейпълтън, приятел и бизнес партньор на бившия американски президент Джордж Буш, поискал от Вашингтон да накаже ЕС и най-вече онези страни, които не подкрепят използването на генномодифицирани култури. "Екипът в Париж препоръчва да съставим списък с цели за ответни мерки, които да предизвикат известна болка в ЕС", се казва в доклада. "Ответните действия трябва да бъдат премерени, а не безпощадни и трябва да са устойчиви в дългосрочен план, защото не можем да очакваме скорошна победа.

Предприемането на ответни мерки ще покаже, че настоящият курс струва скъпо на интересите на ЕС и може да помогне за засилването на европейските гласове в подкрепа на биотехнологиите", заяви Стейпълтън, който притежаваше бейзболния отбор Тексас Рейнджърс с заедно с Буш през 90-те години на миналия век. Според други новопубликувани документи американски дипломати от цял свят настоявали ГМО културите да бъдат приети като стратегически държавен и търговски приоритет.

БГНЕС



Тагове:   натиск,   ГМО,   САЩ,   Европа,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Ох!
04.01.2011 23:17
Как няма един метеорит да насмете американците с всичките им мании за надмощие и величие!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213885
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833