Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2010 20:30 - Най-хубавите места за посрещане на Нова година
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
1



Ако не искате да прекарате Нова година пред телевизора, предлагаме ви списък, който без претенции за изчерпателност, отделя внимание на едни от 10-те най-красиви и екзотични места... за отброяване на минутите до полунощ на 31 декември. 

Плажът Копакабана, Рио де Жанейро

Новогодишният празник на плажа в Бразилия трудно може да бъде задминат. Красиви хора, фойерверки, карнавална атмосфера, невероятната обстановка, предлагана от най-известния плаж в света. За Нова година на 4-километровия плаж се инсталират няколко сцени. Танците продължават целия ден и през нощта.

Всички трябва да са облечени в бяло, защото такава е традицията. Обикновено в празника се включват около 2 милиона души.

Таймс скуеър, Ню Йорк

Голямото кълбо, което се спуска над "Таймс скуеър" е най-известната новогодишна сцена в света. Наблюдават я на живо около 1 милион души, а по телевизията - около 1 милиард. Изпълнения на музикални звезди, пиротехника и изобилието от барове и клубове в района правят посрещането на Нова година там незабравимо.

Пристанището на Сидни

Като един от първите големи градове, които посрещат Нова година, Сидни винаги се старае да служи за пример. Фойерверките в полунощ обикновено се излъчват по целия свят, както и парадът "Пристанище на светлината". Тази година Сидни очаква около около 1 милион души да участват в празника.

Френчман стрийт, Ню Орлиънс

Тази улица е пълна с барове и ресторанти, в които се представят велики музиканти. Там се танцува на улицата. Пиенето е много, ексцентричността се харесва.

Бранденбургската врата, Берлин

Над 1 милион души се събират за внушителното парти пред Бранденбургската врата, известно с фойерверките, музиката, танците, светлинния спектакъл, щандовете за храна и бира. След Бранденбургската врата е "милята на купона". Името казва всичко.

Ул. "17-и юни" се превръща в дискотека на открито, със световноизвестни ди джеи, лазерни и светлинни ефекти, изпълнения на живо.

Шибуя, Токио

В центъра на едноименния развлекателен квартал, станцията на метрото Шибуя е сърцето на празника в Токио с традиционното броене в полунощ. Около нея са безброй барове и клубове, които са любими на младежта. За по-традиционна местна Нова година, можете да изберете храма Мейджи джингу, където се събират хиляди японци.

Лондонското око, Лондон

Миналата година край огромното виенско колело в Лондон се събраха повече от 1 милион души, за да гледат фойерверките. Атмосферата там е като наелектризирана и е толкова приятелска, че винаги можеш да започнеш разговор с  непознати.

Комплексът "Сентрал уърлд" в Банкок

Ако искате да видите азиатско новогодишно празненство, това е идеалното място. Банкок е уникален, защото посреща Нова година три пъти от януари до април - по западен, китайски и тайландски стил. "Сентрал уърлд" ще Ви предложи много концерти, щандове за храна, бирарии.

Булевард "Шан-з-Елизе", Париж

Празникът там започва около 21 ч. Хората се стичат на булеварда от цяла Франция, като си носят и алкохол. Гледката оттам е прекрасна. Айфеловата кула се вижда чудесно, а тя е известна с пиротехническото шоу.

Лас Вегас стрип, Лас Вегас

За Нова година тази част от булевард "Лас Вегас" става пешеходна. Партито там е грандиозно, с фойерверки, звуково и светлинно шоу. Клубовете са повече, отколкото можете да посетите. 

bTV





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212689
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833