Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 18:01 - Бялата гостенка
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.12.2010 18:02


За милата ни родина няма нищо по-страшно от бялата гостенка. Няма никакво значение, че тук не са тежките условия на Сибир или скандинавските страни. Паднели и 3 сантиметра сняг държавата замира сякаш е 2012 г. и се е сбъднало предсказанието на маите за края са снета. Дори всесилният Бойко Борисов се оказа една малка снежинка в мощната лавина, затрупала софийските улици.

Нямаше ги прихващачите на бялата гостенка
(както обеща премиерът), а само 2-3 снегорина, които се движеха с дигнати витла, за да могат да трупат километри, които после ще им се платят от столичната община. Тази община, която не може да осигури минаването на автобус №204 поне веднъж на 40 минути. Например далеч по-скромната община в Перник е осигурила на своите граждани автобуси и тролеи на всеки 15 минути.
  Само у нас като завали сняг могат да се видят доста велосипедисти, които са зарязали на драго сърце градския транспорт, защото предвижването с колелото става доста по-бързо. Гладиаторите, които са се престрашили да се качат в рейсовете и тролеите на столичната община са изправени пред доста страшни битки. В схватките за последното свободно място без капка милост се използват лакти, ритници, дърпания и бутания, на които доста професионалисти по свободни боеве биха завидели. То на практика днес градския транспорт си беше една своебразна транспортна корида.

Усилията на добросъвестните граждани решили и в този снежен ден да отидат на работа би трябвало да бъдат наградени. Все пак те са изтърпели цялата суматоха, дългото чакане на студа и нервите от бавното предвижване по софийските пътища. Но българинът е корав човек и не би поискал подобна награда. Той е свикнал с всичко – дълго чакане по спирките, блъскания, заледени и тъмни улици, и подлези приличащи на декор от филм на ужасите. Няма нещо, което да ни спрели или уплаши, дори и днешната бяла гостенка, която пак изненада родните политици и управници.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180973
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833