Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 16:26 - В шуменския арест изтезават хора
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 458 Коментари: 0 Гласове:
1



Соченият за тартор на „Килърите" Петър Стоянов-Сумиста получи хипертонична криза по време на заседание на Шуменския окръжен съд, който гледа мярката му за неотклонение - задържане под стража, съобщи news.bg. На Стоянов му прилоша и съдия Нели Батанова прекъсна заседанието, като нареди да бъде извикан медицински екип.

Пристигналите на място лекари поставиха диагноза - хипертонична криза. Те измериха два пъти кръвното на Сумиста, което бе 180/90, а пулсът му сочеше 86. Медиците му направиха инжекция „Фурантрил" и му дадоха таблетка „Хлофазолин".

Искам единствено да оцелея до процеса", заяви Петър Стоянов и допълни: „В шуменския арест изтезават хора", допълни той. По-късно съдът назначи тройна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да даде отговор какви са заболяванията на Сумиста, възможно ли е при тези заболявания, стойностите по тях да бъдат контролирани в условията на следствения арест.

От експертизата ще стане ясно и дали има риск за живота и здравето на Сумиста в ареста, при положение, че се спазват предписанията на лекарите.

Вещите лица, които ще изготвят медицинската експертиза ще бъдат определени допълнително от съда на закрито заседание. Едва след като заключението на експертите е готово, ще бъде насрочена нова дата, на която ще се гледа мярката за неотклонение на Сумиста, реши съдът.

На излизане от съдебната зала Сумиста заяви: „Шуменската прокуратура се стреми да ме умъртви!". На въпрос, защо мисли така, Стоянов отговори, че държавното обвинение „няма нищо по делото". „Такава група (Килърите - бел. ред.) не съществува, освен в съзнанието на някои хора", каза той.

Припомняме, Петър Стоянов-Сумиста е обвинен в съпричастност към убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Стоянов бе арестуван и през месец юли при проведената полицейска операция „Килърите". По-късно бе освободен от Софийски апелативен съд с „подписка".




Тагове:   арест,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211521
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833