Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 23:43 - Спецчасти щурмуват наркоквартала в Рио
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
0



Повече от 2 600 войници от специалните полицейски сили, морски пехотинци и армейски командоси щурмуваха кварталът на наркотрафикантите в Рио де Жанейро, съобщи РИА Новости. Властите опряха до военно решение на проблема, след като Рио де Жанейро бе изправен пред вълна от насилие.

През последните седмици в различни части на града бяха изгорени близо 100 коли и автобуси. Безпрецедентната полицейска операция срещу бандитите започна миналия четвъртък. Полицаите, с техническа подкрепа от армията и флота, щурмуваха един от основните центрове на наркотрафиканти, комплексът "Вила Крузейро" в северните покрайнини на Рио. Част от бандитите са избягали в близкия комплекс Алемао, който също бил напълно блокиран от полицията и войската.

В операцията участват 800 служители на армия, военни от въздушнодесантна бригада, 200 морски пехотинци, и около 1 600 полицаи. В областта, където се укриват бандитите, живеят повече от 400 хиляди души. Ситуацията е усложнена заради планинския терен. Престрелките в северните предградия на Рио де Жанейро са продължили цяла нощ.

Полицията смята, че в района са потърсили убежище над 500-600 наркотрафиканти. Полицията с подкрепата на армията блокира всички пътища в региона. В събота, бандитите са обявили ултиматум и са предложили са се предадат без бой с оръжията си до края на деня.

news.bg



Тагове:   наркоквартала,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204293
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833