Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 16:24 - Искат юридическа отговорност за политически обещания
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 894 Коментари: 1 Гласове:
0



imageДа се придаде юридическа стойност на политическата програма на партия, която се регистрира за участие в изборите. За това призова адвокат Незрет Бабучев, който днес представи първата си книги „Пороците на властта". Той е водил редица дела срещу монополната дейност на големите компании у нас и колективния иск срещу Топлофикация София преди години, когато имаше рекордни оплаквания от надписани сметки за отопление.

Бабучев посочи, че чрез юридическата отговорност ще се създаде един вид граждански договор между общество и политическата партия. На въпрос на News.bg относно как това може да стане Бабучев коментира, че трябва да бъде приет нов избирателен кодекс, а в глава трета от книгата си е посочил конкретните стъпки за това.

Бабучев каза, че е бил провокиран да напише „Пороците на властта",  защото никой преди него не е направил обстоен анализ на проблемите на обществото. „Юристите трябва да лекуват болестите на обществото и в тази книга аз давам моите предложения за справяне с проблемите" посочи Бабучев. Той коментира, че съвременните проблеми на обществото имат както икономически, така и юридически характер.

„Смятам, че в България има политически елит, който да може да прави успешна демокрация аз съм обаче съм експерт и в качеството си на такъв написах тази книга. И затова няма да посочват конкретни имена", каза още адвокатът.

Николай Георгиев

news.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. balgarski7vinarki - Da, uristite
28.11.2010 16:38
Ako sravnim uristite e lechiteli na obshtestvoto, i dano naistina tova pone malko e taka, to koi biha bili hirurzite? Koi shte spuka zireja na korupziata, a?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182262
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833