Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 21:54 - Закриват PRO.BG
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1526 Коментари: 1 Гласове:
1



Телевизия PRO.BG ще бъде закрита до края на годината. Новината била съобщена официално на работещите в медията днес, научи “БЛИЦ” от хора в телевизията. Сутрешните блокове в събота и неделя се закриват, новинарските емисии падат, а репортерите и водещите са привикани от ръководството, за да подпишат предизвестията си.

По ефира на телевизията ще се излъчват само филми. А марката PRO.BG ще бъде пребрандирана с разширение, както и останалите телевизии от семейството на бТВ. Това е последното решение на СМЕ (Central European Media Enterprises), която купи бившата телевизия на Мърдок заедно с останалите й 7 медии. В България СМЕ се представлява от румънци, работещи в представителството на медийната империя там.

Първоначалният замисъл бТВ и PRO.BG да се слеят се провалил заради слабата гледаемост на втората. Както “БЛИЦ” писа пръв, новите собственици възнамеряваха да вдигнат рейтинга на PRO.BG като преливат кадри и правят масирана реклама на едната медия в другата, но очевидно опитите не са дали резултат. Още тогава служители и на двете медии бяха уволнявани дори без предупреждение. През този период много от второстепенните звена обслужваха и двете телевизии. Очевидно обаче дори и икономиите не са успели да покрият лошите резултати на PRO.BG.

От януари догодина ще се препозиционира изцяло PRO.BG, като се създаде нов канал под марката bTV, съобщиха официално оттам. В обновената програма на новия канал акцентите ще са кино, актуални програми, спорт и други ексклузивни предложения.

БЛИЦ




Тагове:   bTV,   телевизия,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. tvoreca - . . .
23.11.2010 07:53
Btv okupira vs kanali :-|
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211671
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833