Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 20:54 - Арестуваха общинар за изнудване и побой
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
1



Общинският съветник и регионален политически лидер от Шумен Петър Атанасов е арестуван при полицейска операция. Това съобщи окръжният прокурор Ася Петрова, цитирана от Btv. Атанасов е задържан по подозрение в изнудване и побой. С прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за задържане под стража.

Общинският съветник е арестуван по сигнал на негов служител, който се оплакал, че е бил изнудван и бит от Атанасов, уточниха от полицията. Заедно с него са задържани още двама негови служители.

Атанасов е собственик на "Кариера Драгоево" АД. Той беше избран в Общинския съвет в Шумен от листата на СДС, но напусна партията през 2008 г., когато Комисията по досиетата обяви, че е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Сега Атанасов е независим съветник в Шуменския общински съвет. През тази година беше избран за областен координатор на партията "Обединени земеделци" за Шумен, Разград и Търговище.

Арестът на Петър Атанасов няма нищо общо с работата му като съветник, заяви председателят на Общинския съвет в Шумен Даниела Русева. Тя допълни, че по правилник Атанасов трябва да напусне Общинския съвет едва след влязла в сила ефективна присъда.

news.bg



Тагове:   шумен,   побой,   общинар,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6200772
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833