Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2010 16:15 - 72 имигранти брутално избити в Мексико
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.08.2010 21:01


Мексиканските власти разследват смъртта на 72 души, чиито тела бяха открити вчера във ферма в североизточната част на страната, недалеч от границата със САЩ, съобщи БиБиСи. Труповете бяха намерени от военни от армията на Мексико, които са участвали в престрелка с предполагаеми наркотрафиканти.

Убитите са 58 мъже и 14 жени, всички от Южна и Централна Америка. За момента самоличността на убитите не се съобщава, но БиБиСи посочва, че най-вероятно става въпрос за нелегални имигранти.

 След откриването на труповете стана ясно, че има една оцеляла - гражданка от Еквадор. Тя е заявила пред полицията, че жертвите са били отвлечени и избити от въоръжени мъже. До масовото убийство се е стигнало, след като чужденците отказали да работят за бандата.

По думите на свидетелката, тя също е била сред отвлечените. Била е простреляна от трафикантите, но успяла да избяга и да сигнализира в полицията. Пристигайки на мястото, което жената посочила, мексиканските военни заварили трафикантите. Влезли в престрелка с тях, но престъпниците успели да избягат.

Официални лица в Мексико коментираха, че имигрантите от Южна и Централна Америка са честа мишена на криминалните групировки в страната. Това е така, защото обикновено те носят в себе си големи суми пари, за да могат да плащат подкупи, с които да осигурят престоя си в държавата. Именно това ги превръща в обект на нападения.

Само от началото на тази година най-малко 7 000 души са станали жертва на нарковойните в Мексико. От декември 2006г., когато президентът Фелипе Калдерон ангажира армията и федералната полиция в борбата с наркокартелите, броят на загиналите е поне 25 000.

news.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6202892
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833