Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 11:46 - Все по-малко хора си позволяват почивка
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
0



Между 5 и 10% по-малко българи са си позволили да отидат на море това лято в сравнение с 2009-а. Мнозина са предпочели да гостуват на приятели, за да спестят пари от хотел.
В същото време туроператорите отчитат бум на българите, които са избрали почивката на родното ни Черноморие. Ръстът в сравнение с миналата година е над 25%. Не малка част от тях се обръщат към туристичеки агенции, за да организират почивката си, сочи проучване на Ekip News.

Въпреки кризата се е запазил броят на българите, избрали да отидат на море в Турция. Очаквано туроператорите обаче отчитат
спад в резервациите за другата ни южна съседка Гърция. "Обстановката там трайно се влоши най-малко имиджова като туристическа дестинация. Свързано беше със стачките и затворените погранични пунктове. После дойде бензинът. После дойдоха и комарите. Като цяло особено клиентите, които са от София, препочитат Гърция, но спад има", обяснява туроператор. 10-15% по-малко българи почиват в Гърция тази година.

Краят на лятото наближава и хотелиерите по нашето Черноморие вече мислят
какви намаления да направят, за да привлекат туристи и през есента. По Черноморието някои хотели започват да свалят цените още от понеделник. Масовите намаления обаче са от началото на септември, информира bTV.

Ако в разгара на сезона в курортите северно от Варна един човек плаща между 70 и 130 лева за „ол инклузив” в 4-5 звезден хотел, през септември ще е с 20-тина процента по-малко. В тризвездни хотели ще може да се почива и за по 15-20 евро. Значително поевтиняват квартирите в по-малките населени места като Кранево. В момента стая в градчето струва между 30 и 50 лева.

Средно с между 20 и 30 % пада цената на нощувката по Южното Черноморие от следващия понеделник. Независимо дали става въпрос за апартамент в луксозен хотел с „ол инклузив" или за стая в къща за гости. С по 20 лева по-евтина вече е стаята в повечето 3 и 4-звездни хотели в Слънчев бряг, в Несебър- с 30 лева. Второ намаление с още 10 % ще има и в началото на септември.

dir.bg



Тагове:   море,   плаж,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208007
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833