Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 10:25 - Прищина готова да брани територията си с оръжие
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
0



Прищина е готова да отговори и с оръжие в случай, че населените предимно със сърби северни общини обявят независимост, заяви министърът на вътрешните работи на Косово Байрам Реджепи.

"Ще арестуваме онези, които се решат на такава стъпка", заяви Реджепи, подчертавайки, че Прищина е информирала за позицията си силите на НАТО КейФОР, мисията на ЕС ЕУЛЕКС и специалния международен представител Питър Фейт. Безпокойството по отношение на Северно Косово бе породено от декларацията за независимост на Северно Косово, разпространена от неизвестната до момента организация "Съюз на общините на автономна област Косово и Метохия".
 
В декларацията се казва, че "общините, населени със сърби и други неалбанци, не могат да бъдат част от творението, наречено държава Косово". Сръбското министерство за Косово, от своя страна, осъди появата на декларацията и заяви, че тя е "дело на шепа безотговорни хора". Ведомството призова сърбите в Косово да не се поддават на провокации както от страна на Прищина, така и на "групи безотговорни лица от сръбската общност".

БГНЕС


Тагове:   оръжие,   косово,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181538
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833