Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2010 11:52 - Наши моряци мрат на прокълнат кораб
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове:
0



Двама моряци от екипажа на печално известния български кораб "Лудогорец" починаха мистериозно на борда му, пише "Стандарт". Новината беше потвърдена и от шефа на ИА "Морска администрация" кап. Сергей Църнаклийски. Вестта за трагедията била получена в петък, 13-и, съобщи управителят на фирмата корабособственик "Арго меритайм" кап. Станчо Савов. По това време корабът бил на рейд в Йеменския пристанищен град Аден, от другата страна на пиратския Аденски залив.

Първият починал на борда е 29-годишният електромеханик Георги Каджинов. Той не се появил в четвъртък сутринта на закуска и бил открит по-късно мъртъв в каютата си. Направили му сърдечен масаж за събуждане на живителните функции, но той не дал резултат. Георги бил от последната смяна на екипажа, извършена преди месец в Суец.

На следващия ден по време на работа на борда починал и друг варненец. На 61-годишния моторист Николай Асланов вероятно му е прилошало от големите жеги и докато му помогнат, издъхнал. Той се качил на борда от Порт Саид преди 4 месеца. Бил кален моряк и имал забележителните 31 години стаж на море.

Телата и на двамата са свалени за аутопсия на брега, каза още кап. Савов. Близките им са информирани веднага. Според корабния агент на фирмата в пристанището на Аден, аутопсията е извършена в неделя. Резултатите от нея ще станат ясни днес, след което телата ще бъдат транспортирани до Варна.

Блиц


Тагове:   НАШИ,   моряци,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182654
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833