Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2010 13:51 - Нов случай на полицейско насилие
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 661 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 15.08.2010 13:51


Жалба за полицейско насилие ще подаде семейство от софийското село Волуяк. Причина за това е инцидент от тази нощ. Според семейството служители на реда от столичното 9-то РПУ са пребили двама мъже от фамилията. В борбата са пострадали още две жени и 5-годишно момиченце. Те твърдят, че по време на сблъсъка се е стигнало дори до стрелба, съобщи PRO.BG.

Както всяка вечер Марио Свиленов, съпругата му Валентина, сестра му Кристина и нейният приятел Ивайло седнали да се почерпят в едно от заведенията в селото. С тях била и невръстната дъщеря на Марио и Валентина - 5-годишната Ивета.

„Както си седяхме, дойдоха полицаите и започнаха да ни осветяват с фенерчета. Мъжът ми по това време ходеше по малка нужда и те започнаха да го осветяват. Той им каза „Махнете фенера, не ми светете в очите. Върша работа, правя нещо". Те го бутнаха, той от там ги удари", разказва Валентина.

„Моят приятел тръгна да ги разтървава. Те започнаха и него да бият. И започна и той", допълва Кристина.

Двете жени смятат да подадат жалба, че мъжете им са били зверски пребити от служителите на реда, пред очите на малката Ивета.

Сбиването между полицейските служители и подпийналите мъже обаче съвсем не приключва с размяната на няколко удара, според думите на потърпевшите. В сблъсъка един от полицейските служители вади пистолет, твърди Кристина. По думите й те не стреляли във въздуха, а насочили оръжието към детето с думите „Искаш ли да те застрелям". „Колега, ще стрелям. Стреляй, бе, стреляй", спомня си диалог на полицаите и Валентина. „И гръмна, настрани, не във въздуха", допълва тя.

Според жените полицейските действия в ситуацията са били повече от пресилени, защото въпреки употребата на алкохол, задържаните Марио и Ивайло не са могли да застрашат живота на служителите на реда. Двамата са били закопчани с белезници още в първите минути на мелето. След това на мястото дошли още две патрулки с общо осем униформени.

Мъжете са задържани за 24 часа. Тепърва ще се изяснява ситуацията около инцидента и имало ли е превишаване на права. ВИЖТЕ ВИДЕОРЕПОРТАЖА:


 


Тагове:   нов,   насилие,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. zabavnata - Ми как кой...
15.08.2010 14:13
Полицаите са си превишили правата! На бесилото, според "ЖУРНАЛИСТИТЕ"! Важното е да има сензация и рейтинга да върви...
Как си представяте полицаите да закачат тихи и кротки пияници, че чак пък и да заплашват 5-годишно дете с разстрел?
Алоооооу, в очите ми да видяхте кораби?! Не вярвам, че скандала е без причина. Пияниците не могат да тероризират нормалните хора. Отдела за закрила на детето да отнеме родителските права на пиянстващите каубои!
Аман от пияни ОЛИГОФРЕНИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212993
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833