Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 10:22 - Битите от полицаи жени в Кърджали объркани с проститутки
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 704 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 28.07.2010 10:23


Кадир Мустафа, син на пострадалото семейство от Кърджали, поръчал проститутки от Джем Мустафа, обект на полицейско разследване за сводничество. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който бе изслушан в парламента за полицейския гаф в Кърджали, цитиран от news.bg.

На 18 май е постъпила оперативна информация в МВР - Кърджали за използване на момичета с цел сексуална експлоатация от Джем Мустафа. По тази информация полицаите изготвят план за действие.

На 23 юли се потвърждава информация, че Джем Мустафа се занимава със сводничество. Мустафа разхождал момичетата по адреси с такси, с което легализирал "доходите си", стана ясно още от думите на министъра.

Полицаите получават сигнал за поръчани момичета на адрес в Кърджали. Адресът е на семейството на бившия полицай Себахатин Мустафа.
При полицейската акция на адреса служителите на реда са се представили, а Себахатин Мустафа не оказва съпротива, изтъкна министър Цветанов.

След като влезли в апартамента полицаите видели женски силует в детската стая и помислили, че поръчаните от Кадир проститутки може да са там. Затова и служителите на реда влизат по малко по-бърз начин, обясни силовият министър.

Кадир е посредничал между сводника Джем и проститутките, сочи полицейското разследване. Цветан Цветанов се извинил на майката Айсел, защото, според него, тя не е знаела за заниманията на сина й. 30 лева за половин час стрували услугите на момичетата.

През 1991 година Себахатин е уволнен дисциплинарно, каза още Цветан Цветанов.

Показваме политическа воля и порофесионален подход за противодействие на престъпността, изтъкна още Цветанов. Погрешка полицаи нахлуха в дома на Сабахатин Мустафов. Той и синът му Кадир бяха задържани в ОД-МВР в Кърджали и по-късно освободени.
Дъщерята Ширин е с пукнат череп. Съпругата на Себахатин, Айсел Мустафова подаде жалба както в полиция, така и до всички институции.

През последните 8 месеца случаите на полицейско насилие в страната зачестиха, заяви от своя страна Михаил Миков от Коалиция за България преди парламентарното изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов по въпроса. Миков даде за пример случаите в Бистрица, Варна, певеца Красимир Аврамов и последния - в Кърджали.



Тагове:   МВР,   объркани,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - коко
28.07.2010 12:25
Цецко Цветанов приказва глупости(какво безочие). Нищо не оправдава грубите действия на полицаите! Къде е заповедта за нахлуване и арест ? Просто ченгетата много са се разпасали,(покрай шумните акции) разбира се от своя министър окриляни .Какво ще кажеш Цецко , за другите цитирани случаи ? Какво ще кажеш за безчинствата на циганите по селата, и за нападенията над беззащитните пенсионери ? Къде е полицията ? Изправил се комисарят на Плевен по телевизията, и бръщолеви как щял да извика подкрепления и да засили охраната на селата. Колко време ви трябва и колко още полицаи ,за да се оправите? Или неможете ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181538
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833