Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 17:55 - Пътищата ни – като във Виетнам
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 377 Коментари: 0 Гласове:
0



Излишно е да се коментира дали пътищата в страната са добре поддържани... Илюстрация за това доколко запуснат, неремонтиран и опасен може да бъде един участък у нас, дава пътят Банско-Разлог-Якоруда, който е осеян с дупки, и за който се заплаща с винетки.

Това е Виетнам, коментира британецът Лорън Нейм пред БГНЕС, на които се позовава dnesplus.bg. Чужденецът е пътувал със семейството си от Велинград за Банско.

Според Георги Кирев от Разлог пък участъкът от с. Баня до разклона за Елешница е не просто ужасен, а смъртоносен. Ако си минавал през нощта е страшно, а от тук пътуват и чужденци, посочи той и допълни, че от догодина няма да купува повече винетки.

imageМостът над р. Бяла Места е не само осеян с дупки, но и опасен. Преди години товарен автомобил помете мантинелата му. Макар и сменена, тя пак виси от дясната страна на моста, каза от своя страна рибарят Кольо Чифчиев от Ямбол, който работи в Банско.

Парапетът му пък се скапал, висят огромни парчета бетон, държащи се на косъм арматура. Така е от три години, виси си, а никой не прави нищо, описа съоръжението той.

500-метровият участък преди гара Генерал Ковачев е истински ад, дупките са няколко десетки, някои от тях с дълбочина 20 сантиметра и площ от 1-2 квадратни метра, заяви Георги Чеканаров от Банско.

По думите му този участък е като полигон за майсторско управление на автомобили - движат се на зиг-заг, като в гротесков слалом по напечения от жегата асфалт.



Тагове:   Виетнам,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182498
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833