2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. zaw12929
14. stela50
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. bojil
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. getmans1
Прочетен: 1276 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 14.07.2010 21:26
Ясно е, че няма как кайма, която струва 3 лева/кг., да е направена от месо. В повечето случаи сместа съдържа голямо количество соеви протеини, растителни фибри, сол, консерванти и червена боя за цвят. Това се прави с цел смъкване на цената, за да може българинът да може да си позволи евтина храна. Съвсем друг е въпросът, че боклуците, които се слагат в мляното месо, а и не само, увреждат здравето ни, превръщайки ни в редовни клиенти на аптеките.
Ако се спазва БДС мляното месо трябва да съдържа 60 % свинско и 40 % телешко месо. Но тогава пак ще има проблем, защото килограм кайма ще се продава за 8-9 лева, а не всеки българин може да си позволи да я купи. Поради тази причина министърът на земеделието Мирослав Найденов предлага каймата, в която има много малко месо, да се нарича мешаница, за да може крайният потребител да прецени дали иска да купи този продукт или не.
В момента най-големият проблем се основава на факта, че липсват етикети върху пакетчетата. Но дори да има такива, в повечето случаи са некоректно изписани и затова никой, освен производителя, не знае какво ядем.
razkritia.com
И земеделският ни министър го каза: В са...
Телешко месо за здраве и красота
2. Цвета Кирилова
3. Трибуна
4. Даскал
5. Биатлон
6. САЩ 94
7. Спорт и още нещо
8. Русия 2018
9. Бразилия 2014
10. Дружба 2
11. Квартал Яворов
12. Даскалово/Църква