Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 21:26 - Ядем кюфтета от развалени кренвирши и шунка
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1276 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 14.07.2010 21:26


Каймата, която се продава по магазините, освен че „мяука“ и „джафка“, има вкус и на развалени кренвирши и шунка. За да не се изхвърлят старите продукти, производителите най-вероятно ги омешват с мляно месо и отново ги пускат в търговската мрежа. Това е мнението на готвачи, които са автори на кулинарната рубрика на вестник „24 часа“ – „Гастрогуру“.

Ясно е, че няма как кайма, която струва 3 лева/кг., да е направена от месо. В повечето случаи сместа съдържа голямо количество соевиimage протеини, растителни фибри, сол, консерванти и червена боя за цвят. Това се прави с цел смъкване на цената, за да може българинът да може да си позволи евтина храна. Съвсем друг е въпросът, че боклуците, които се слагат в мляното месо, а и не само, увреждат здравето ни, превръщайки ни в редовни клиенти на аптеките.

Ако се спазва БДС мляното месо трябва да съдържа 60 % свинско и 40 % телешко месо. Но тогава пак ще има проблем, защото килограм кайма ще се imageпродава за 8-9 лева, а не всеки българин може да си позволи да я купи. Поради тази причина министърът на земеделието Мирослав Найденов предлага каймата, в която има много малко месо, да се нарича мешаница, за да може крайният потребител да прецени дали иска да купи този продукт или не.

В момента най-големият проблем се основава на факта, че липсват етикети върху пакетчетата. Но дори да има такива, в повечето случаи са некоректно изписани и затова никой, освен производителя, не знае какво ядем.

razkritia.com




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - това наистина вярно ли е ? Чение т...
19.10.2010 20:19
това наистина вярно ли е ? Чение тогава какви ф---кии ядем?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205534
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833