Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 12:23 - Пирамида лови балъци с чаша „гола вода” в интернет
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 989 Коментари: 1 Гласове:
1



Как се продава чаша „гола вода”?

Пирамида лови балъци, като им обещава космически печалби до 90 хиляди евро на месец, ако вкарат още участници в мрежата им. Измамата бе разкрита от в. „Телеграф”.

Организаторите в България твърдят, че са представители на австрийска фирма на име „Aquabionica corporation” и предлагат „уникален” продукт – пречистена вода, която била с лечебни свойства.

Дружеството обаче няма клон у нас, нито офис на територията на страната – разкрива вестникът. Макар да се твърди, че въпросният продукт лекува всичко – от астма до дюстабан, той не е регистриран в Изпълнителната агенция по лекарствата. Страницата е регистрирана на английска фирма, а айпи адресът е в Москва. Целият бизнес е изнесен на страницата aquabionica.bg.image

Разкриване на пирамидалната структура

В България мрежата действа от март тази година и работи по типичната за пирамидите от 90-те години на миналия век структура. Единствената разлика е, че действа под прикритието на продукт с недоказани у нас свойства – чаша „гола вода”. Минималната сума, с която влизаш в нея, е 81 евро – 50, за да си отвориш „офис и интернет магазин” в сайта, и 31 евро за комплект от въпросната бионична вода.

За да си избиеш сумата обаче е нежбходимо да докараш поне още двама дистрибутори и на всеки 4 месеца да привличаш нови шарани за каузата. Ако човек не изпълни условията, договорът му се прекратява и той губи вноската си.

Конспирация при срещите

Организацията действа на конспиративен принцип – мераклиите да влязат в нея, могат да направят това само с покана от друг член. Самите участници провеждат затворени сбирки в столичен хотел. На срещите се допускат само хора, които са придружени от вече регистриран дистрибутор, а лекциите се водят от по-напредналите в организацията.

Бъдете внимателни, за да не пиете чаша студена вода накрая.

razkritia.com




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Най-добрата реклама е антирекламата
30.08.2010 19:24
Най-добрата реклама е антирекламата"))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204829
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833