Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 21:54 - Лектор в МВР задържан за търговия с оръжие
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 772 Коментари: 1 Гласове:
1



Старши преподавател в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР е арестуван в Казанлък. Служителят е задържан при операция на дирекция "Вътрешна сигурност" и казанлъшки полицаи след разследване за незаконна търговия с оръжие и боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По случая е работено в продължение на няколко месеца и е установено, че 58-годишният Г.Д. от Казанлък продава оръжия. Полицаите са претърсили два адреса в града и село Ветрен, стопанисвани от него. В къща в селото и прилежащите и помещения и стопански постройки са намерени 4 автомата (три “Калашников” със заглушители и един “Шмайзер”); 4 пушки (карабина,  флоберкова и две гладкоцевни); два пистолета (газов – преправен в боен, и един “Парабелум”) и стотици хиляди боеприпаси от различен калибър, голямо количество експлозиви и части и механизми за огнестрелно оръжие, капсул-детонатори и огнепроводен шнур, мерник за нощно виждане за станочен противотанков гранатомет.

От жилището на служителя на МВР в Казанлък пък са иззети две незаконно притежавани самоделни пушки и 16 чувала с патрони и експлозиви.

Повдигнати са му обвинения за незаконно притежание и търговия с оръжие от длъжностно лице, за което законът предвижда от 2 до 8 години затвор.



Тагове:   оръжие,   търговия,   МВР,   лектор,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. hristo27 - А аз се чудех от къде да си намеря н...
09.07.2010 08:41
А аз се чудех от къде да си намеря някое пушкало с джепането заедно:))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204024
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833