Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 22:26 - Холандия съсече Бразилия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.07.2010 22:27


image
Холандия е на полуфинал на Мондиала в ЮАР, след като съсече сензационно Бразилия с 2:1 на "Нелсън Мандела Бей". Тимът от ниската земя губеше с 0:1 на полувремето и бе тотално надигран от Бразилия, но две попадения на Уесли Снайдер донесоха огромна радост за европейците.

Фелипе Мело се превърна в анти-герой за Бразилия, след като даде отличен пас за гола на Робиньо в 10-ата минута, а през втората част отклони топката във вратата при удар на Снайдер. В 72-ата минута пък си изкара червен картон и лиши тима си от шанс за финален натиск. Преди това Снайдер с глава вкара втория си гол в мача и "лалетата" разцъфнаха с пълна сила.

През първото полувреме селекцията на Дунга беше тотален доминатор на терена и Холандия бе щастлива, че се отърва само с един гол пасив. В 10-ата минута Мело подаде страхотен пас към Робиньо, а техничарят без да се бави прати топката зад гърба на Стекеленбург. След това Жуан, Луиш Фабиано и Майкон можеха да вкарат, но не намериха целта.

Робен бе много добре пазен от защитата на "златистите", но на сцената се появи Снайдер. Той центрира от тъча при една от първите атаки на Холандия през втората част, а Мело бутна Сезар във въздуха, като дори хлъзна топката във вратата - 1:1. Това тотално наля гипс в краката на бразилците, а Холандия взе инициативата. Ново центриране, този път от корнер, стигна до Каут, той продължи с глава към Снайдер, а спечелилият всичко с Интер този сезон отклони с глава топката в мрежата - 1:2.

До края на мача изнервените бразилци не бяха на себе си, а Мело се превърна в черната овца, след като настъпи грубо Робен и бе изгонен. Две мелета при статични положения бяха целия актив на Бразилия след пасива в резултата, а "лалетата" можеха да вкарат трети гол, ако бяха по-концентрирани.

Бразилия си тръгва със сълзи на очи за втори път на 1/4-финална фаза на Мондиал, а Холандия започва все по-силно да мечтае за първа световна титла. Побеждаващите всичко по пътя си "лалета" чакат Уругвай или Гана на полуфиналите.

topsport.bg



Тагове:   футбол,   победа,   полуфинал,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205433
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833