Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 12:57 - Обесиха куче в столичен квартал
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
0



За поредния случай на насилие над животни алармират от фондация „Четири лапи". Този път става дума за обесено на дърво куче. То е намерено вчера следобед до бл. 7 в столичния квартал „Модерно предградие".

Според живущи в близките блокове кучето е било съвсем младо, кротко и доверчиво и затова лесно е било подмамено преди да бъде обесено.

„Това е поредният случай на садистично отношение към животни. Институциите у нас не гледат сериозно на тези инциденти, макар отдавна да е доказана връзката между насилието над животни и склонността към насилие над хора," коментира Явор Гечев от „Четири лапи".

За съжаление ние от неправителствените организации сме напълно безпомощни, тъй като малтретирането на животни не е престъпление и в повечето случаи полицията отказва да разследва, допълва Гечев.

По думите му Националната ветеринарномедицинска служба много рядко отговаря на жалбите с оправданието, че са претоварени.
Единственото, което можем да направим, е да дадем гласност на подобни зверства и да настояваме за промени в законодателството ни, категорични са от „Четири лапи".

Според „Четири лапи" у нас насилието като цяло продължава да бъде по-скоро норма на поведение, отколкото изключение. Тревожни са случаите на употреба на силно отровни вещества при саморазправа с домашни и бездомни животни, тъй като те са много опасни и за хората.

 



Тагове:   куче,   квартал,   Обесиха,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180887
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833