Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 21:47 - Лечков отново кмет
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1213 Коментари: 2 Гласове:
0



imageАпелативният съд в Бургас възстанови Йордан Лечков на кметския пост в Сливен, съобщи news.bg. Решението не подлежи на обжалване. Съдът в Бургас гледа днес делото по жалба на Лечков, в която той иска да се отмени решението на Сливенския съд за отстраняването му от поста.

Кметът на Сливен беше отстранен от поста си по искане на прокуратурата заради повдигнати срещу него няколко обвинения за престъпления по служба. По делото са разпитани общо 28 свидетели. По време на изслушването на страните днес Йордан Лечков вдигна скандал.

Той се закани да съди прокурор Румяна Янкова заради липсата на обвинителна стратегия и недостатъчно доказателства в посока към обвинението.

Адвокатът на обвиняемия Иван Ангелов поиска от съда повече обективност и добави, че в продължение на три години се провеждат абсурдни разследвания и експертизи, с които се събират "мижави" според него доказателства.

Той твърди, че прокурор Янкова преразказва мотивите на Сливенския окръжен съд, и с това не се постига нищо ново.

Оказа се, че не се знае и кои са свидетелите по делото. Споменава се единствено името на доц. д-р Иван Андреев, който е пускал множество жалби срещу кмета на Сливен.

Според Ангелов не са достатъчни нито множеството екпертизи, нито постановленията. Йордан Лечков заяви за пореден път, че прокуратурата не познава структурите на общинската и местната власт.

 "Единствените институции, които мога да констатират нарушения и да се произнесат, това са Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция. Както знаете проверки бяха извършени, и никакви нарушения не бяха открити. С тези обвинения обиждат мен и още 110 хил. души в Община Сливен. Прокуратурата не разбира от това, с което аз се занимавам вече 7 години" добави той.

 

 


Тагове:   Сливен,   Отново,   кмет,   дело,   Лечков,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. liliyanaandreeva - БРАВО!
29.06.2010 21:53
СТИГА С ТИЯ ТРИБУНАЛИ!
цитирай
2. анонимен - НЕМА ЛАБАВО....
29.06.2010 21:57
СЕГА ВЕЧЕ СПЛИВЕН ,ЩЕ ЦЪФНЕ И ВЪРЖЕ!!!
НИ ПОВЕЧЕ-НИ ,ПО-МАЛКО......!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181672
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833