Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 12:04 - Сливналии погнаха Лечков с яйца
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.06.2010 12:05


Дни преди съдът да се произнесе по казуса Лечков бурни страсти се разгоряха на площада в Сливен. Общински съветници обвиниха отстранения кмет в източване на милиони. Той от своя страна опроверга това с документи.

Стотици жители на Сливен се събраха на централния площад пред общината в града, за да изразят своето недоволство от действията на градоначалника Йордан Лечков.

Те го обвиниха, че е превърнал града в разорана нива, като дори се пошегуваха, че заради Лечков в града вече има само два сезона - прашен и кален. „Въоръжени" с яйца събралите се недоволни жители не спираха да скандират „Мошеници" и „Оставка".

На няколко пъти полицейските служите трябваше да се намесват и да „охлаждат страстите" на тълпата. При един от скандалите бе арестуван и Иван Памуков - директор на фирма „Булагро".

Йордан Лечков не посмя да излезе и да говори със своите съграждани, въпреки призивите им. И с основание, предвид заплахите и ругатните, които се сипеха по негов адрес.

Сред насъбралата се тълпа бе и соченият за дясната ръка на Лечков общински съветник Радостин Русев, който заяви, че имал документи, с които доказва злоупотребите на Лечков. Самият Йордан Лечков категорично заяви, че никога не е имал дясна ръка.

По въпроса за участието му в редица фирми сливенският градоначалник призна, че има фирми, но след встъпването му в длъжност те са прехвърлени на името на неговата сестра.

Що се отнася за разкопаните улици в града, аз няма да плащам за несвършена или зле свършена работа, категоричен бе Лечков.

Той открито се обяви против решението да не пристъпва в бившия си вече кабинет и заяви, че няма закон, който му забранява това. Лечков каза още, че не отстъпва от поста си и ще се бори за трети мандат.

Разговорът пред БТВ бе проверен в присъствието на Нели Енергиева - изпълняваща длъжността кмет на Сливен, която показа документи за разходите на общината.



Тагове:   яйца,   протест,   кмет,   Лечков,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203781
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833