Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 10:11 - Пращат играчите на Северна Корея във въгледобивни мини
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове:
0



image  

Шокиращи разкрития за отношението на властите в КНДР към футболистите, които са се провалили, направи бившият национален селекционер Ки Нам Мун. Той твърди, че за наказание те са пращани на принудителен труд в мини. Ки Нам Мун бяга от родината си през 2004 г.

"При големи победи играчи и треньори получават апартаменти за награда. Когато обаче се провалят, те си плащат. Отиват да работят във въгледобивни мини", споделя той пред Асошиейтед прес, цитиран в "24 часа".

Изказването му идва няколко дни след катастрофалната загуба на КНДР с 0:7 от
Португалия. Точно преди нея от името на комунистическия лидер и държавен глава Ким Чен Ир на футболистите бе съобщено, че не ги чакат санкции при завръщането в родината.

Не се знае обаче каква ще е реакцията особено след евентуална тежка загуба и срещу
Кот д Ивоар. Освен това поражението срещу Португалия стана първият мач от световно първенство, който бе показан пряко по централната телевизия в Северна Корея, и така срамът бе видян от всички. Когато в 60-a мин резултатът стана 4:0 за европейците, коментаторът спря да говори. При последния съдийски сигнал пък предаването веднага бе прекъснато.

Според добре информирани източници от Япония вероятността играчите на КНДР да бъдат наказани е много голяма. В момента техните семейства се охраняват строго. "Извинявам се на народа за провала. Не вярвам да има последствия за нас", каза само треньорът Ким Йон Хун



Тагове:   футбол,   мини,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204560
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833