Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2010 11:17 - Кой е Юри Галев?
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1561 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2010 11:19


image Името на президента на ФК "Рилски спортист" Юри Галев, който е и общински съветник в Самоков, се свързва с различни инциденти в криминалните хроники на вестниците, показа справка. Тази зима Галев бе задържан заедно със сина си, заради побой, напомня Фокус. В последните години обаче има и други случаи на хулиганства. Преди година и половина по Галев е стреляно на същото място, където стана тазсутрешният инцидент.

На 1 февруари 2010 година общинският съветник от "Атака" и президент на футболен клуб "Рилски спортист" Юри Галев беше арестуван заедно със сина си и още двама души заради инцидент в Боровец, при който са пребили двама души. В ареста за 24
часа бяха Юри Галев, синът му - Юри, Йордан Иванов и Иван Иванов, а по-късно още двама участници в инцидента.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов разпореди на главния секретар на МВР Калин Георгиев да започне комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Софиийска област и на Районното полицейско управление в Самоков.

Дни по-рано бТВ съобщи, че Галев, синът му и хора от тяхната компания пребиха двама души от охраната на лифта на Боровец. Пострадалите са подали жалба в полицията и се лекуват в болницата в Самоков. Единият е с травми по главата. Те са служители на "Бороспорт лифт".Инцидентът станал в събота на 30 януари около 18 ч. Тогава на долната станция на лифта пристигнал младеж на около 16 години. Той заявил, че няма да плаща и държи да се качи. Служителите на "Бороспорт лифт" не познали сина на Юри Галев и отказали да го пуснат без
пари. Единият от пострадалите разказва, че младият Галев поискал да му отворят служебния вход, за да мине. Казал, че миналата година не е плащал и тази година няма да плаща - не, че не можел, но не искал. След като получил отказ, се обадил по телефона и няколко минути по-късно пристигнал баща му с компания. Те се нахвърлили с юмруци и ритници върху служителите. Охранителните камери са записали боя.

"Атака" се разграничи от общинския съветник Юри Галев след инцидента.

***
На 8 февруари 2009 година е била открита стрелба по колата на президента на "Рилски спортист" Юри Галев между Боровец и село Бели Искър. От МВР съобщиха, че около 2.30 часа през нощта Галев и брат му подали сигнал в Районното полицейско управление в Самоков за инцидент между Боровец и с. Бели Искър. По техните думи, малко по-рано било стреляно по автомобила “Фолксваген Голф”, шофиран от Галев и собственост на брат му. Шофьорът разказал, че двамата пътували с колата от курорта “Боровец” към село Бели Искър. Няма пострадали при инцидента. По-късно е подадена жалба в районното управление.
На сутринта на мяс
тото на инцидента е направен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

***
Един от първите инциденти е от 1995 година по време на празненство в ресторанта на хотел „Рила”, където Галев и компания започват безразборна стрелба. Месец по-късно Галев и хората му отново стрелят, този път престрелката е с Косьо Самоковеца и десетина негови човека. Мяс
тото на стрелбата е кръчмата в родното село на Галев Бели Искър. При стрелбата на 10 юни, в която са използвани пушки-помпи, автомати и пистолети, са ранени един жител на селото, сервитьорката Виолета Китина и подполковник Николай Паунов от РПУ-Самоков.

На 31. 12. 1995 той и хората му организират масов побой в една дискотека в Монтана, след което е задържан за 26 денонощия.
През юни 1999 г. вечерта на 12 юни Галев нахлува в бара на хотел "Рила" в Боровец и потрошава заведението.
На 16 август 2001 г. се разпространява официално съобщение за отвличане, извършено от Галев и хората му. На 7 февруари 2002 г. Галев е в ареста, след като съдия Вера Чочкова от Софийски районен съд му определя постоянна мярка "задържане под стража" за обвинение в отвличане.

Следват стрелбата по автомобила му през 2009 г. и побоят в курорт "Боровец".

***
Юри Светославов Галев е роден на 03 юни 1963 г. в село Бели Искър.
Той в общинският съветник от "Атака" и президент на футболен клуб "Рилски спортист.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204419
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833