Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 16:23 - Германия на колене пред Сърбия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
0



Сърбия записа първата си победа на Световното първенство по футбол в ЮАР. Във втори мач от Група “D” западните ни съседи победиха с минималното 1:0 Германия и по този начин запази реалните си шансове да продължи във фазата на елинимациите. В герой за тима на Радомир Антич се превърна Милан Йованович, който отбеляза единственото попадение в 38-ата минута. Той се оказа най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на германците и не сгреши – 1:0.

Минута по-рано нападателят на Германия Мирослав Клозе бе изгонен от игра за втори жълт картон. В самия край на първата част удар на германския халф Сами Кедира срещна напречната греда.

В 60-ата минута Лукас Подолски не успя да изравни резултата на „Порт Елизабет”, след като не вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на Неманя Видич. В 66-ата мин. Йованович можеше и да удвои преднината на сърбите, но ударът му срещна страничната греда. В 74-ата и Жигич можеше да се разпише във вратата на Нойер, но и неговият удар срещна гредата. До края на мача състезателите на Йоахим Льов направиха всичко възможно да спечелят поне точка, но така и не успяха да отбележат гол.

След този мач Сърбия е с три точки в актива си и се изравни на върха в класирането именно с Германия. В другия мач се срещат Гана и Австралия.



Тагове:   сърбия,   германия,   футбол,   победа,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6199557
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833