Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 18:37 - Словакия изпусна "кивитата" в края
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2010 18:38


image Словакия и Нова Зеландия не излъчиха победител и завършиха наравно 1:1 в мача си от Група "F", съобщи Топспорт. Момчетата на Владимир Вайс трябва сериозно да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като водеха в резултата до 93-ата минута.

Като цяло европейците стояха по-добре на терена и само неточните удари на Хамшик и Шестак лишиха словаците от успеха. Роберт Витек откри резултата в 50-ата минута, а точката за "кивитата" донесе Рийд в 93-ата.

Мачът на стадион "Роял Бефокенг" започна сравнително скучно, като първото голово положение в мача дойде чак в 28-ата минута. Тогава централният нападател на словаците Станислав Шестак бе намерен добре в полето на "кивитата", но с десния крак отправи неточен удар.

До края на първата част европейците осъзнаха, че Нова Зеландия не е футболна сила и наложиха натиск, който доведе до няколко добри положения. Най-чистото от тях бе дело на капитана Марек Хамшик, чийто удар от около 30 метра бе с мъка избит от стража на "кивитата" Марк Пастън.

Момчетата на Владимир Вайс започнаха отлично второто полувреме и в 50-ата минута откриха резултата чрез Роберт Витек. Нападателят засече с глава центриране на Шестак и направи безпомощен стража на "кивитата".

Словаците продължиха да атакуват и няколко минути по-късно отново Шестак попадна в центъра на обективите, но и този път таранът бе неточен. Така мачът вървеше към заслужена победа на европейците, но гол в третата минута на продължението промени нещата. При едно центриране в полето, Уинстън Рийд се извиси над защитата на словаците и с глава матира Ян Муча - 1:1.



Тагове:   футбол,   нова зеландия,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205242
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833