Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2010 21:09 - Япония надхитри Камерун -1:0
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове:
0



imageЯпония успя да надхитри с 1:0 Камерун в мач от група "Е" на Мондиала, съобщи Топспорт. Единственият гол в иначе скучния мач падна в 39-ата минута, когато нападателят на ЦСКА Москва Кейсуке Хонда донесе успеха на "самураите". Звездата на Камерун Ето"О се закани, че тимът може да стане световен шампион, но засега не се вижда как ще излязат дори от групата.

Двубоят в Блумфонтейн беше под всякаква критика и само елементарна грешка в отбраната на Камерун разчупи скуката на стадиона и позволи на зрителите да видят поне едно попадение. Двата тима започнаха мача в прекалено бавно темпо и се проучваха в продължение на цялото първо полувреме.

В първия половин час вратарят на Япония на два пъти вся смут в собствения си пенал след слаби намеси при центрирания, но имаше късмет. Центриране пред отсрещната врата пък донесе победния гол за "самураите". Мацуи изсипа топката в пенала, защитата на Камерун не се намеси добре и Хонда от упор матира Сюлейману - 1:0.

През второто полувреме "неукротимите лъвове" се опитаха да стигнат поне до реми, но нямаха сили и късмет, за да го сторят. В 49-ата минута Ето"О проби много добре по крилото и върна към Чупо-Мотинг, но ударът му мина покрай вратата. Японците пък имаха шанс да решат мача малко преди края, когато Оказаки нацели дясната греда, след като посрещна отбита от вратаря топка.

Пет минути преди края Мбиа нямаше късмет. Той изстреля истински снаряд от около 25 метра, но топката се отби от напречната греда. Това беше и последното положение за Камерун, който е в много неприятна позиция след тази загуба. Загубата е първата за африканския тим в първи мач на Мондиал. Досега те никога не бяха губили дебютния си мач на световни финали. Успехът на Япония пък е първи за тима на Световно, ако не се брои Мондиала през 2002-а година, когато бяха домакини заедно с Южна Корея.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203639
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833