Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 10:08 - Аржентина тръгна с 1:0 над Нигерия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.06.2010 10:09


image
Аржентина започна пътя си към световната титла с победа. "Гаучосите" победиха Нигерия с 1:0 в първия си мач от група "В", писа Топспорт. Единственият гол падна още в самото начало на мача и бе дело на Габриел Хайнце. Играчите на Марадона създадоха няколко изключителни възможности за нов гол, но вратарят на африканците Ениема имаше страхотен ден и обезвери Игуаин и Меси.

Латиноамериканците започнаха взривно и резултатът не закъсня. В 6-ата минута Габриел Хайнце бе оставен сам в пеналта при един корнер и откри с глава.

Малко преди и след гола Гонзало Игуаин имаше две чудесни възможности очи в очи с Ениема, но стражът на нигерийците бе блестящ и спаси.

Постепенно Нигерия изравни играта и започна да поглежда към вратата на Серхио Ромеро. Бранителите в синьо-бяло обаче бе на мястото си и не допусна изравняване.

След почивката картината на терена не се промени особено. Африканците се опитваха да стигнат до скъпоценния гол, но това отваряше много пространства пред  Тевес, Меси и компания в предни позиции. В 62-ата минута играчите на Дон Диего изпуснаха страхотен шанс за втори гол. Тевес, Игуаин, Меси и Ди Мария бяха останали сами срещу двама защитници в зелено, но пак Ениема бе последна преграда за топката.

Малко по-късно отново вратарят излезе победител в спора с Меси. Играчът на Барселона бе изведен сам срещу стража, но Ениема  пак се намеси решително.

В 82-ата мин. златен шанс за изравняване се откри пред Калу Уче. Резервата бе оставен сам на няколко метра пред вратата, но топката бе трудна и той не успя да я насочи към вратата на Ромеро.

До края на мача аржентинците задържаха топката и не позволиха на своите съперници да организират нещо по-опасно. Така Марадона и компания вече делят първото място в групата с Южна Корея. Азиатците победиха по-рано вчера Гърция с 2:0.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208722
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833