Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2010 09:13 - Yahoo и Facebook си стиснаха ръцете
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
0



Две от най-големите интернет компании - Yahoo и Facebook - ще работят в тясна интеграция. Yahoo ще импортира обновленията на статусите от социалната мрежа, като всеки от тях ще има линк към Facebook, съгласно сключеното споразумение, за което предава AP, цитирана от Technews.bg.

Обновленията ще се показват на първа страница на Yahoo и в електронната поща. Други инструменти ще позволят на потребителите да информират своите приятели в мрежата с какво се занимават и какво публикуват в услугите на Yahoo - например на портала за снимки Flickr.

Преобразуването на Yahoo започна в края на миналата година. Услугите на компанията се ползват от около 600 милиона души, но тяхната популярност намаля напоследък, под въздействие на конкуренти като Google и социалните мрежи.

Потребителите все по-често предпочитат да обменят снимки, видео и музика, да дискутират текущи събития и да общуват със семействата си и с приятели през Facebook.

Yahoo тръгва към тясно партньорство с Facebook в опит да запази своята аудитория. Това е само първа стъпка от плана на компанията да превърне своя портал в социална мрежа. По-късно тази година Yahoo ще започне да импортира и обновленията от микроблогърската услуга Twitter.

Към края на 2010-та в Yahoo се очакват известните онлайн игри FarmVille, FishVille и Mafia Wars. Интернет гигантът вече сключи споразумение с техния разработчик Zynga.

Същевременно, Yahoo внедрява технологии на Microsoft в системата си за търсене. Споразумението между двете компании е опит за противопоставяне на застрашителната мощ на Google.



Тагове:   Google,   Yahoo,   споразумение,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181694
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833