Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2010 22:44 - Искат оставката на Божидар Димитров
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 538 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.06.2010 22:44


Неправителствени организации на български малцинства искат оставката на министър Божидар Димитров, който отговаря за българите в чужбина. Техни представители представиха позициите си на пресконференция, съобщи Дарик.

Откакто е министър, Божидар Димитров промени модела и начина на работа с българите в чужбина и по-специално в Западните покрайнини, аргументира искането д-р Валентин Янев, съпредседател на Обществено движение "Западни покрайнини".

По думите му министърът е престанал да контактува с неправителствените организации и е насочил своето внимание и средства към изпълнителната власт на ниво общини, кметства и националния съвет за българите, живеещи извън страната. Този завой ще доведе до плачевни резултати, коментира Янев.

Изводите, които правим в организациите са, че министър Божидар Димитров е генератор на държавната политика за безрезервно приемане на Сърбия в Европейския съюз, отбеляза Янев. Подкрепата за членството на Сърбия в ЕС трябва да бъде обвързана с гарантирано спазване на правата на малцинствата, каза на пресконференцията Иван Николов, председател на Културно-информационния център на българите в Босилеград.

Притеснени сме за българските малцинства в Сърбия, техните права продължават да се погазват, каза Зденка Тодорова, председател на Хелзинкския комитет за защита правата на българите в Сърбия. Представители на организациите отправиха покана към премиера Бойко Борисов да посети Западните покрайнини.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181513
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833