Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2010 18:26 - ГДБОП удари онлайн книжарница
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
0



imageСлужители на ГДБОП предотвратиха незаконно разпространение на книги без съгласието на правоносителите. Задържан е 26-годишен мъж от Русе, който чрез интернет сайт http://www.bookbg.net/ продавал срещу sms на цена от 4.80 лева сканиран вариант на произведенията

26 - годишният Х.С. от Русе подбирал в библиотеки и вземал за "четене" световно известни книги. После ги сканирал и след заплащане на SМS на кратки телефони номера на цена от 4.80  лева, ги продавал  на потребителите на сайта.

Заподозреният предлагал не само сканирано съдържанието на защитените обекти на авторското право, но и кориците на оригиналните издания на българските издателства, които са отделни обекти защитени от ЗАПСП. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 172 А НК .

От проведените процесуални действия на двата адреса в гр. Русе, са открити и иззети 3  лаптопа с активна връзка към администрацията на сайта http://www.bookbg.net/, единия от които с контрол на SМS-системата за получаване на средствата от сканираните книги.

В лаптопите са намерени голямо количество сканирани копия на книги във формат на файловете - pdf, с което са нанесени огромни щети на български и чуждестранни  автори на книги , над 200 оптични носителя с нелицензирани музика, филми и софтуер. 

Иззети са още скенер и безжичен рутер, с които Х.С. е осъществявал престъпната си дейност, три мобилни телефона марка „Нокия", намерени са финансови документи,  дебитни и кредитни карти .



Тагове:   книжарница,   онлайн,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180715
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833