Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2010 16:55 - Пред демографска катастрофа сме
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1157 Коментари: 3 Гласове:
1



През 2050 г. в България българите ще са екзотично малцинство. Това заявиха на пресконференция в БТА проф. Трендафил Митев, проф. Петър Иванов, зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов и Искрен Веселинов, цитиран от news.bg.

Професор Петър Иванов изтъкна, че страната ни е изправена пред демографска катастрофа. По думите му този факт обаче се премълчава. "Нещата са изключително драматични", подчерта още той и допълни, че населението не само намалява, но и се видоизменя по структура.
На 1 българче се раждат по 3-4 деца от малцинствените групи в страната, т.е. цигани, турци и др.

По думите на Иванов България е единствената страна в ЕС, която не е въвела изискването в личните документи да пише и националността.

Професор Трендафил Митев от своя страна посочи, че действително има изчезнали народи и заяви опасенията си, че българският народ може да е следващият такъв. Той направи и аналог на сегашната демографска ситуация с нашествието на турците преди османското робство и нахлуването на Баязид в Търново.

Според проф. Митев демографската катастрофа се изразява в бързото намаляване числеността на българското население в страната заради ниска раждаемост, висока смъртност и нежеланието на семействата да имат деца.

Основни проблеми според него са и застаряването на населението, промяната на ценностната система, по-ниската култура на населението, занижените нива на образованието, липсата на мотивация, демобилизацията за работа в България, което води до изселване на най-качествената част от младите хора.

"Слабо грамотни млади хора влизат в университетите. Всяка неделя има кандидат-студентски изпити", подчерта още Митев и заяви, че това се прави с цел запълване на бройката студенти във ВУЗ-овете.

Според Костадин Костадинов българите са малцинство при новородените. Той посочи, че хората наблюдават безучастно и постепенно се превръщат в "мълчаливи съучастници в едно групово самоубийство".

Професор Иванов представи и данни, официално оповестени за страната ни в интернет страницата на ЦРУ. По думите му има разминаване между тях и данните, които са официално представени за страната от НСИ.

Той направи сравнение на естествения прираст в страната за 2009 г. и посочи, че според данните на НСИ той е минус 3,5 промила, а според данните на ЦРУ за България това число е минус 11 промила.

Според информацията на ЦРУ, на която се позова професор Иванов, България е на 204 място по раждаемост в света и на 19 място по смъртност. Според същите данни на ЦРУ в страната ни живеят 83% българи, 9,4% турци; 4,7% цигани и 2% други.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Така е след като всички правител...
12.05.2010 17:09
Така е след като всички правителства от 20 год. насам изградиха с дружни усилия новата професия - социално слаб! С 35 лева детски няма как да се замисляш и за 2-ро дете! Белите майки толкова получават.., от малцинството да си днес привилегий колкото искаш! Живееш на чужда земя, крадеш, убиваш, изнасилваш, не плащаш данъци, ток, вода - и за всичко това даже пари получаваш! Как няма да има демографска криза !Толерантност- ПФУ!
цитирай
2. анонимен - Циганите по време на криза!
13.05.2010 22:03
Все по-често случайната среща между двама души започва със знак на дясната ръка,показваща,че са му отрязали главата(че са го заклали).Това било- съкратиха ме!И започват тревогите- как да вържат двата края, когато само той работи(работеше).Да сте видяли циганин да се е оплакал от кризата?Богатите цигани (кардараши се казват-не калдараши) Вдигнаха цената на момите, а пари(малко от социала-така казват нищо че са богати, повече от Европа-преджобват яката)дал Бог български паспорт.Ами да българин си е човекът крадлив.За тях няма криза!Сватби до дупка.Деца, колкото може повече и по-млади да раждат!И си знаят фондациите тия неграмотници! Управниците ни си ги пазят за гласоподаватели! А по време на Живков, по свястните работеха в "Чистота", чистачки, консервни фабрики, берачи и ни хък ни мък, както казва народа!Другите набутани по изоставини къщи по селата, а в големите градове живеехав крайните квартали и най-интересното, милицията не ги допускаше до центъра на града.Няма крадене на жп кабели,няма Европа,няма замеряне с камъни на влаковете!Българинът беше българин. А сега е един нещастник с когото крадливите цигани могат да правят каквото си искат, дори и с полицаите, че могат и да те осъдят за нещо си!Който не е живял близо до тях, не им знае табиетите!Нахални, прости, неграмотни, като въшки пият българска "кръв"!Дайте им още власт!Вкарайте гив парламента и общинските ръководства и тогава: Чао, чао,прекрасна Българийо!За циганите криза няма!
цитирай
3. анонимен - допълнение към горното мнение
13.05.2010 22:09
Какъв е смисълът, че си прав Професоре, когато нищо не може да се промени.-беше казал някой!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6199503
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833