Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2010 12:08 - Парад на парадите
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 724 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.05.2010 12:10


image

Русия ще отбележи днес 65-ата годишнина от победата над нацистка Германия през Втората световна война с най-големия военен парад в Москва след разпадането на Съветския съюз преди близо 20 години. На тържествата ще присъстват около 30 бивши и настоящи държавни и правителствени ръководители, съобщи БТА.

България ще бъде представена от президента Георги Първанов. Ще присъстват още китайският държавен ръководител Ху Цзинтао и германският канцлер Ангела Меркел.

Френският президент Никола Саркози и италианският премиер Силвио Берлускони обаче отмениха посещенията си в Русия заради кризата в еврозоната.

В парада по случай Деня на победата за първи път ще участват войници от страни членки на НАТО - от Съединените щати, Великобритания, Франция и Полша, въпреки че Русия продължава да смята алианса за заплаха за своята сигурност.

Този жест на приятелство към Запада бе приветстван от американския президент Барак Обама, но разгневи комунистите. Най-голямата опозиционна партия в Русия обеща да проведе протестен поход в центъра на Москва след края на парада.

По Червения площад ще преминат общо около 10 хиляди руски военнослужещи и още хиляда от 13 други държави.

 

   




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - ОРИЕНТАЦИЯ.....
09.05.2010 12:24
Това им, харесвам на комунистите и руските болшевики....ПАРАДИТЕ,ЧЕСТВАНИЯТА ,
ФОРУМИТЕ,ПОГРЕБЕНИЯТА,ПАНАХИДИТЕ И ДРУГАРСКИТЕ ЖАЛЕЙКИ И СПОМЕНИ!!!!
ПО,РЕЧИТЕ И ИЗЯВИТЕ ...СА НЕНАДМИНАТИ!....САМО НЕ ГИ КАРАЙ,ДА ТИ НАПРАВЯТ ПЕРАЛНЯ,ТЕЛЕВИЗОР, ЮТИЯ ИЛИ ...НЕЩО ,ПО-ФИННО........ИМА ДА СЕ ПСУВАШ,...ДОКАТО СИ ЖИВ!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180970
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833