Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2010 00:08 - Български офицери не бяха допуснати в Македония
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
1



Български военни не успяха да присъстват на поклонението пред паметта на загиналите български войници, чиито гробища са край Ново село, Струмишко, защото са били спрени на македонската граница.

Бригаден генерал Андрей Боцев - заместник-главнокомандващ сухопътните сили, и полк. Николай Доцев не са могли да положат венец на военното гробище в Македония, съобщи „Дарик”.

Двамата са отивали да поднесат венец на българското военно гробище край Ново село от името на министъра на отбраната и затова са били с военните си униформи.

На границата се оказало обаче, че македонските власти не са уведомени, че български военнослужещи ще преминават границата, и затова не са допуснати да влязат в страната.

В гробището в Ново село са погребани 71 български войници. От няколко години фондация Българска памет организира поклонение на Българското военно гробище.

Досега не е имало проблеми с българските военни, когато са отивали на поклонение на гробищата, тъй като вероятно властите са уведомявали навреме македонските си колеги, съобщиха от Министерството на отбраната.

Говорителят на МВнР Весела Чернева заяви, че няма скандал и че не може униформени без предварителна заявка да влизат в Македония.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213220
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833