Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 22:08 - Трима души загинаха в горяща банка в Атина
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
1



image
Трима души загинаха в горяща банка в Гърция, съобщи СиЕнЕн. Общо 21 души бяха блокирани в банковия клон в Атина, след като група младежи хвърлиха вътре коктейл „Молотов". Сградата се намира на улица Амалиас (недалеч от парламента). На мястото са пристигнали пожарни коли.

Пожарната е открила трима загинали в клона на „Марфин егнатия" - две жени и един мъж, работещи в банката. Всички останали са евкуирани е не са пострадали.

Подпалено е и още едно здание недалеч от парламента, съобщават от пожарните служби. По-късно са избухнали пламъци и в общината и данъчната служба. Полицията до момента е арестувала 19 души, участвали в безредиците в Атина. Сблъсъци между младежи и полиция избухнаха пред сградата на парламента.

Младежите замеряха полицаите с камъни и бутилки, а служителите на реда отвърнаха със сълзотворен газ.

Десетки хиляди души протестираха в Атина срещу правителствените мерки, които предвиждат рязко съкращаване на държавните разходи. Симпатизанти на левицата на остров Корфу символично окупираха общината.

В Солун полицията също използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите пред университета в града.

Полицията в гръцката столица е поставена под „общо състояние на тревога", за да се справи със сблъсъците в града. В цялата страна са прекратени отпуските на служителите на реда. Стачката приключва в 24 часа тази вечер.

 



Тагове:   Атина,   полиция,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212675
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833