Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 11:19 - GSM оператори въртят мръсни номера на клиенти
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 973 Коментари: 0 Гласове:
0



Изпиха кръвчицата на народа и още не се напиха, а му извиват врата, за да му изцедят и последната капка кръв. Изписвайки подобни редове визираме мобилните оператори в България, които не само прекрачват нормалните и допустими граници, но и ги нарушават безскрупулно. Това се отнася най-вече за преносимостта на номерата, които компаниите усилено бойкотират.

imageЗа нередностите оповести Веселин Божков, който сподели наистина тревожна информация.

В отчаянието си да задържат клиентите си, GSM операторите стигнаха дотам, че започнаха да въртят мръсни номера на клиентите си.

За сравнение на положението с миналата година Божков разкри, че за края на последното шестмесечие на 2009 г. жалбите са били 117, докато през 2010 г. те надхвърлят три пъти тази цифра. Заключението му бе:”Това показва някаква тенденциозност в поведението на мобилните оператори.”

imageЗачестилите нарушения се дължат поради простата причина, че до момента са пренесени над 50 000 номера и около 15 000 географски, което за тях е една огромна загуба на пари. Не само от това, че губят клиенти, на които да им прибират средствата за изговореното от тях, но и от допълнително начисляваните мистични суми.

imageНай-често срещаният номер, който прилагали операторите, за да не изгубят абонатите си, бил отказът от приемане на заявление за преносимост на номерата. Така те навлизали в пълно нарушение с правата на хората, което „не е европейски подход и лоялна конкуренция“, категоричен беше председателят на Комисията за регулиране на съобщенията.

imageВсе пак Веселин Божков поясни, че е възможно и имат право на отказ: “В рамките на 30 дни за един оператор е позволено само един ден да се позове на това, че технически е невъзможно за осъществяване на преносимост. И то забележете, те задължително трябва да уведомят другите оператори. Само че се получава друго – отиваш ти в търговски център за обслужване на даден оператор и от там казват, че днес имат проблеми и не може. Вторият момент – „обърнете се към лицето хикс или към управителя“, който точно в този момент го няма в този център. Когато става дума за корпоративни клиенти – „обърнете се към вашия търговски агент“. Това са абсолютно забранени практики“, възмутително заяви Божков.

imageАко сте потърпевши на подобен случай и не желаят да ви пренесат номера, то тогава се обърнете към Комисията за регулиране на съобщенията, която ще ви разреши проблема.

До него може и да не се стигне вече, тъй като на специално събрание на трите GSM оператори, свикано от Комисията, те са дали своето обещание, че подобни проблеми вече ще се причисляват единствено и само към миналото, макар всички да смятаме, че това е поредната тяхна лъжа.

Но да видим!

razkritia.com



Тагове:   gsm,   номера,   мръсни,   оператори,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210897
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833