Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2010 19:21 - Тази нощ вулканичният облак достига България
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
0



Министерството на транспорта разпространи прогнозни карти, според които тази нощ към 3 часа вулканичният облак може да достигне България.

Малко по-късно бе разпространена и информацията, че от 00.00 ч. на 18 април затваряме въздушното пространство над Северна България.

Спира се обслужването на пространството, определено за въздушен трафик, северно от Стара планина, което включва летищата Варна и Горна Оряховица, съобщи генералният директор на ДП "Ръководство въздушно движение" Георги Ангелов. 

Става дума за пространството, северно от 43-я паралел. За решението са уведомени авиационните оператори и съседните държави.

В атмосферата бе изхвърлен голям облак вулканична пепел, частиците в който представляват опасност за самолетните двигатели.

Облакът се движи от Северозападна Европа към източна и на юг, като създава реална опасност за самолетите и принуждава една по една страните да закриват въздушните си пространства.

Ръководство „Въздушно движение" следи непрекъснато метеорологичната обстановка и движението на облака прах от вулкана в Исландия и при необходимост може да вземе решение за спиране на полетите, уточняват от транспортното ведомство.



Тагове:   България,   вулкан,   нощ,   облак,   Исландия,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181365
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833