Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2010 12:59 - ”Недосегаемите” свързани с Христо Ковачки
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
0



image Задържаните при операция „Недосегаемите” имат "добра" връзка с бизнесмена Христо Ковачки. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти, предаде “Фокус”. Тази сутрин при нова спецопарация на МВР бяха задържани 10 души, уличени в пране на пари и данъчни злоупотреби в особено големи размери.

Цветанов не уточни каква точно е връзката на "Недосегаемите" с енергийния бос Ковачки, срещу когото в момента се води дело за неплащане на данъчни задължения по Закона за ДДС в размер на над 16 млн. лева.
"Това, което правим, е един добър начин за противодействие на източване на републиканския бюджет по ДДС схеми и то предимно свързани с фирми от енергетиката", заяви Цветанов. Очаква се следобяд той и главният прокурор да съобщят повече данни по операцията.

Премиерът Бойко Борисов пък заяви пред bTV, че "Недосегаемите" действат от години и са ощетили държавата с милиони. "Това е идеалната антикризисна и кризисна мярка. Тя ще запълни всички празноти в бюджета. Мисля, че сумата, с която е ощетена държавата, е милиони - около 150 милиона”, каза Борисов.

Той отрече слуха, че един от задържаните с инициали А.Д. е лидерът на ДПС Ахмед Доган.
Днес главният прокурор Борис Велчев пък отрече срещу Доган да се води дело за вземането на хонорар за няколко хидропроекта.

Междувременно от НАП разпространиха официално съобщение, в което се казва, че изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов не изключва възможността служители на НАП да са били съучастници в престъпната група. Прави се проверка и ако има уличени, те ще бъдат уволнени и подведени под отговорност, уточниха от приходната агенция.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211829
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833