Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2010 08:40 - МВР удари „Недосегаемите”
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0



10 души са задържани при операция „Недосегаемите", която се провежда в София. За операцията е потвърдил и главният секретар на МВР Калин Георгиев, информира БиТиВи. Операцията е започнала преди два часа.

"Обект на полицейските действия е „прекратяване на дейността на йерархически изградена група за пране на пари и данъчни престъпления, които ощетяват държавата", е заявил министър Цветан Цветанов, пред агенция Фокус.

Масирано полицейско присъствие се наблюдава в района на кварталите „Бояна", „Малинова долина", „Красно село", „Студентски град", „Дървеница", „Захарна фабрика", „Люлин" и „Център".

Специализираната операция е съвместна реализация на Министерство на вътрешните работи, Държавната агенция за национална сигурност, Национална следствена служба, Националната агенция за приходите, под ръководството на Прокуратурата.

За акцията потвърди и шефът на НАП Красимир Стефанов, посочвайки че става въпрос за големи злоупотреби с пари от бюджета. По думите на Стефанов задържаните са лица със „сериозно положение".

Доста ще разстроим т.нар. „ДДС-пазар", посочи той. Стефанов допълни, че акцията продължава и в момента и не изключи да има още задържани.
Толкова мащабна акция не е правена досега в България, каза шефът на НАП.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6199516
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833