Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2010 21:36 - Прокуратурата разследва Доган за пране на пари
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 617 Коментари: 1 Гласове:
1



image Прокуратурата е образувала дело за пране на пари за комисионната на лидера на ДПС Ахмед Доган от 1.5 млн. лв., взета по четири проекта на кабинета "Станишев".
Това са хидровъзел "Цанков камък", "Доспат", каскада "Горна Арда" и язовир "Тунджа", съобщи dariknews.bg, a информацията беше потвърдена от източници на "Дневник" в държавното обвинение.

От прокуратурата отказаха да съобщят повече подробности по разследването. Заради имунитета на Доган, то официално се води срещу неизвестен извършител.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова съобщи, че прокуратурата разследва ТЕЦ "Марица-Изток 2", АЕЦ "Белене", хидровъзел "Цанков камък" и НЕК. За тези дружества са образувани 5 дела и 4 проверки.
Кожухарова обаче уточни, че две от досъдебните производства са свързани с АЕЦ „Белене”, като работата на прокуратурата по тях продължава. Тя не даде подробности за какво става дума точно, но отбеляза, че всички проверки са по конкретни сигнали, а не за цялостните разходи на средства.

Още преди месец пък министър-председателят заяви, че прокурор трябва да направи щателна проверка на строителството на АЕЦ "Белене" и хидровъзела "Цанков камък". Сключеният договор за хидропроекта давал възможност за облагодетелстване на обръчи от фирми. Тогава Борисов даде пример, че за 21 км третокласен път към обекта са похарчени 240 млн. лв. 
След това заместник-председателят на ДПС Камен Костадинов обяви, че
Ахмед Доган е получил хонорара си от частно търговско дружество – Институт по минно дело, за разработка, свързана с прехвърляне на води, но не само за “Цанков камък“.


Тагове:   Доган,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Дано да има някакъв ефект. . ., ама аз ...
14.04.2010 21:55
Дано да има някакъв ефект...,ама аз лично не вярвам! ТЕ не вкарват в затвора от своите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180959
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833