Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 22:59 - Списък на най-бруталните масови убийци през XX век
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1522 Коментари: 0 Гласове:
0



Убедително на първо място в списъка е китайският диктатор Мао Дзедун. Политикът, военачалникът и държавник Мао, смятан за най-важната личност в модерната китайска история, е виновен за смъртта на 50 милиона китайци по време на изкуствено предизвикания глад през 50-те години, както и мъченията и преследванията от 1966 г. до 1969 г. по време на Културната революция. В Китай той е смятан за най-голям национален герой, а по света, особено антикомунистическата общественост, го приемат като един от най-големите престъпници на миналия век.

На второ място се оказва Сталин. Съветският диктатор е отговорен за смъртта на 40 милиона души. Като се вземе предвид, че „убийството на един човек е трагедия, а убийството на много хора е статистика”, той вероятно е починал с чиста съвест.

Третото място заема Хитлер, обвиняван за смъртта на 20 милиона души. Китайският диктатор Чан Кайши е на четвърто място и е посочен като виновен за смъртта на 10 милиона души. Иронията е, че на Запад той е бил честван като един от лидерите на демократичната коалиция.

Следващ в списъка е Ленин (4 млн. души).



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205910
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833