Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 11:09 - Системата за новите документи пак блокира
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.04.2010 12:38



image

Системата за издаване на новите документи за самоличност отново заби и гражданите не се обслужват. Проблемът с подаването на заявления за паспорти е софтуерен. Първоначално за това сигнализираха от Варна, където хора са намерили на вратата бележка, сложена явно вчера, съобщи news.bg.

Припомняме, претоварване на системата за издаване на новите документи за самоличност предизвика още в първия ден затруднения.

Според комисар Димитър Димитров, директор на ОДП на МВР - Варна, тъй като проблемът е централен, това блокира издаването на новите документи в цялата страна. Фирмата изпълнител - Сименс - трябва да отстрани повредата.
Информация кога ще стане обаче това все още няма. 

От днес по график хората можеха да подават заявления за бърза и експресна поръчка, но техниката, която трябва да отпечатва документите не може да заработи.

Комисар Димитров добави, че когато фирмата-изпълнител на обществената поръчка отстрани софтуерния проблем, едва тогава гишето ще започне да приема заявления.

От МВР вече помолиха вече, хората да се въздържат от ползването на експресната поръчка заради реални технологични проблеми.



Тагове:   Отново,   новите,   мвр,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6199486
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833