Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 20:37 - Импийчмънтът се провали
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1069 Коментари: 0 Гласове:
0



След 5-часови дебати ГЕРБ не успя да събере нужните му 160 гласа, за да може процедурата да отиде в Конституционния съд. От 227 депутати 155 бяха "за" импийчмънтаq съобщи news.bg.

По-рано на брифинг в централата на РЗС бе обявено, че партията на Янев няма да подкрепи искането за импийчмънт на президента Първанов. Това стана ясно точно когато парламентът започваше дебатите по искането на ГЕРБ.

С оттеглянето на РЗС мнозинството няма да успее да събере необходимите му 160+1 гласа, които ще позволят искането за отстраняване на Първанов да стигне до Конституционния съд.

imageВ подписката за внасяне на искането на процедура за импийчмънт на държавния глава се подписаха 162 депутати. В последствие обаче депутатите на Яне Янев - 8 на брой, обявиха, че може и да не гласуват "за", разсърдени, че премиерът е променил мотивите на ГЕРБ.

В понеделник те обявиха, че ако министър-председателят Бойко Борисов не си оттегли думите, че импийчмънта е заради критиките на Първанов към правителството, то те няма да го подкрепят.

Лидерът на РЗС Янев обяви, че депутатите му няма да отидат в пленарна зала. РЗС иска още оставката на премиера Борисов.
Той създава пожари във всички сфери, които после не може да угаси, са мотивите на РЗС.

Борисов е страхлив, заяви лидерът на РЗС Яне Янев. По думите му „премиерът е бабаит със заешко сърце". Новата цел на РЗС е да свалят Борисов от поста премиер, стана още ясно от думите му.

Борисов е инкубатор на корупция и корупционни практики, заяви Янев. Той обеща след Великден партията да представи данни за корупционни схеми сред министри от кабинета.

Янев добави, че също така до края на април РЗС ще представи план за сваляне на Борисов от премиерския пост, като уточни, че това ще стане с конституционно предвидени средства.

От РЗС ще изнесат данни и как службите крият разработки срещу депутати от ГЕРБ, както и как икономически и банкови лобита са подпомогнали идването на ГЕРБ на власт. Вече не желаем нищо от Борисов, освен оставката му, категоричен бе лидерът на РЗС.

Според него трябва да се сложи край на настоящата пагубна, пожарникарска политика. Борисов цели да превърне Георги Първанов в мъченик, заяви Янев, като целта според него е след това ГЕРБ да се коалира с бъдещата президентска партия.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180908
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833